Слънцето

Слънце

 

Слънцето е звездата в центъра на Слънчевата система. То представлява почти идеална сфера, съставена от гореща плазма и магнитни полета. Диаметърът му е около 1 392 000 km, близо 109 пъти по-голям от този на Земята, а масата му съставлява около 99,86% от общата маса на Слънчевата система.

Това са физическите характеристики на астрономическия обект Слънце.

Предстои да разберете какво значение придава астрологията на това небесно тяло.

 

Значение на Слънцето в астрологията

 

Познанието за Слънцето е най-разпространено в астрологията. Когато повечето хора говорят за своята зодия, те всъщност говорят за съзвездието, в което е било разположено Слънцето по време на тяхното раждане. Когато например някой ви каже, че е зодия Близнаци, това означава, че е роден между 21 май и 21 юни. В този период от годината Слънцето обитава съзвездието Близнаци. Затова и съответният човек е представител на този зодиакален знак. За повечето хора, които срещате в живота си, познанието за астрологията се простира именно до тук - до слънчевия знак. Но те не знаят, че цялостната картина за характера на човек се оформя когато се анализарат позициите на другите небесни тела.

Да се върнем към Слънцето. В астрологията Слънцето е символ на Висшия Аз. То изразява целта на живота. Свързва се с фигурата на бащата, ментора или властта. То е нашият учител, някой по-възрастен или по-опитен от нас. Слънцето е светлината, знанието. През целия си живот се стремим да достигнем светлината, да се докоснем до висшето познание, да открием истината за живота, да развием максимално талантите си и да открием истинското щастие. Слънцето стои в центъра на нашата реалност. То ни показва в каква посока трябва да се развиваме, за да разгърнем пълния си потенциал в този живот. Както Слънцето е в центъра на Слънчевата система и огрява с лъчите си дори и най-затънтеното кътче на най-далечната планета Плутон, така огрява и нас хората на планетата Земя.

 

Слънчеви знаци

 

Астрологичните знаци са 12. Те носят имената на съзвездия, през които преминават планетите, движейки се в необятния космос. Слънчевият знак разкрива в кое съзвездие е било Слънцето по време на вашето раждане. Всяка година в един и същ период от време Слънцето обитава всеки един от знаците. Всеки от нас е чувал за тези знаци, но вероятно познава най-добре своя собствен. Знаците са следните: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. В следващите статии ще разкрием какви качества и характеристики придава Слънцето на представителите на всяка една зодия или знак. Статиите може да се разделят на две части - статии, които разкриват информация за транзита на Слънцето през съответните знаци (какво е характерно за цялостния период, в който Слънцето преминава през даден знак) и статии, които дават информация за характера на хората, родени под влиянието на съответния слънчев знак.

 

 1. Транзити на Слънцето:

 • Слънце в Овен

 • Слънце в Телец

 • Слънце в Близнаци

 • Слънце в Рак

 • Слънце в Лъв

 • Слънце в Дева

 • Слънце във Везни

 • Слънце в Скорпион

 • Слънце в Стрелец

 • Слънце в Козирог

 • Слънце във Водолей

 • Слънце в Риби

2. Натално (рождено) Слънце