разположението

Какво е разположението на планетите

към 29 ноември 2018 година?

 

Скъпи приятели, вече сте разбрали, че хороскопите и прогнозите се изграждат на база разположението на планетите към конкретния момент. В зависимост от позициите на планетите в космическото пространство, се определя какъв ще е деня за представителите на всеки зодиакален знак.

На тази страница ще намирате всеки ден кратка информация за текущото положение на небесните тела - Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон.

Също така вътре в статията са прикрепени линкове, които дават още по-пълна информация за отделните планети.

Надявам се тези данни да ви бъдат от полза.

 

Разположението на Слънцето

 

На 22 ноември Слънцето започва своето годишно преминаване през знака Стрелец и ще остане там до 22 декември. Фокусът се измества от нуждата да се свържем на интимно ниво с останалите (Слънце в Скорпион) към желанието да общуваме с много хора и да разширяваме кръгозора си. През този период придобиваме повече разбиране за света около нас. Огненият знак ни зарежда с оптимизъм и настроение. Изпълва ни с увереност да се борим за мечтите си. Възможно е да прекалим в очакванията, които имаме, но все пак имаме възможност да подхраним вярата и надеждата за светлото ни бъдеще.

 

Разположението на Луната

 

Луната е нарастваща и се движи към Пълнолуние, което този месец е в знака Риби и ще се случи в неделя, на 26 август следобяд. На 21 август около 7 ч. Луната премина в Козирог. Луната в Козирог е практична и амбициозна. Тя има желание да работи по проекти, които ще донесат ползи в дългосрочен план. Обича да структурира, да има ясен план, по който да се движи. Изисква останалите да приемат сериозно нейните начинания. Не изпада в дълбоки емоционални състояния. Иска да се работи, а не да се чувства. Очакванията й към нейните възможности и тези на останалите хора са реалистични, дори песимистични на моменти. Трудно се доверява на другите, че ще свършат правилно работата, които имат. Затова често се натоварва с твърде много непосилни задачи.

Още за преминаването на Луната през Козирог може да научите ТУК!

 

Разположението на Меркурий

 

На 29 юни малко след 8 ч. сутринта Меркурий се сбогува с Рак и навлезе в следващия знак - Лъв. Тази година планетата на мисълта и общуването посещава този знак малко по-дълго от обичайното - от 29 юни до 6 септември. В този период ще се случи второто от общо три ретроградни движения на Меркурий (26 юли - 18 август). Когато Меркурий преминава през знака Лъв, започваме да мислим и да се изразяваме по-увеено. Вниманието ни е фокусирано върху грандиозните ни цели. Уверени сме, че ще постигнем каквото сме си наумили. Споделяме на всички за нашите мечти и желания. Когато разговаряме сме много изразителни, дори склонни към преиграване. Моментът е подходящ да се изявяваме пред публика. Превръщаме се в едни доста убедителни разказвачи на истории. Представяме успешно своите идеи и таланти.

Още за преминаването на Меркурий през Лъв може да научите ТУК!

 

Разположението на Венера

 

На 7 август Венера напусна знака Дева и започва да преминава през знака на хармоничните и партньорски настроени Везни. Когато Венера е в този знак, предпочитаме да използваме чара си в общуването и загърбваме агресивното поведение. Готови сме да водим преговори и да работим в хармония с хората около нас. Гледаме идеалистично на любовта. Възможно е да проявяваме творчески наклоности. Искаме нещата да се вършат по правилния начин. Отблъсква ни грубото и необмислено държане. Под влияние на Венера във Везни, обаче, може да бъдем твърде зависими от мисленето и благоразположението на другите. Възможно е също да изглеждаме прекалено повърхностни и несериозни. Планетата на любовта ще премине в следващия знак Скорпион на 9 септември.

 

Разположението на Марс

 

В момента Марс се движи ретроградно в Козирог. Планетата на агресията и амбицията се върна отново в този знак на 13 август. Ретроградното движение на Марс приключва на 27 август, а планетата напуска Козирог и преминава във Водолей на 11 септември. Енергията на Марс в Козирог е постоянна и целенасочена. Мислим за бъдещето и последствията, които може да предизвикат нашите действия. Трудно нещо може да ни ядоса, но когато това се случи, променяме отношението си и започваме да се държим по-студено и отдръпнато. Лошата страна на тази позиция, е че сме твърде строги и сериозни.

За ретроградното движение ще получите информация ТУК!

 

Разположението на Юпитер

 

В момента Юпитер е в Скорпион и се движи ретроградно. Намира се в този знак от октомври 2017 г и ще остане тук до 7 ноември тази година. Под това влияние сме склонни да преследваме желанията на сърцето си. Научаваме се, че за да се излекуваме трябва да премахнем излишните неща в живота си и да се фокусираме върху истински важните неща. Природата на Юпитер е екстравагантна, затова трябва да се постараем да не стигаме до крайности. Както за Юпитер, така и за Скорпион е трудно да се намери златната среда.

Още за транзита на Юпитер в Скорпион, както и за ретроградното движение, може да научите ТУК!

 

Разположението на Сатурн

 

В момента Сатурн е в Козирог и в момента се движи ретроградно. Строгият Сатурн е в този знак от 20 декември 2017 г и ще остане там чак до декември 2020 година. Ретроградното движение ще продължи до септември тези година. Когато Сатурн преминава в Козирог, той функционира изключително добре. Чувства се у дома си в този знак. Времето е подходящо да погледнем критично на кариерата ни и да установим кои наши избори ни пречат да разкрием истинските ни умения в работата.

Още за престоя на Сатурн в Козирог, както и за ретроградното движение може да научите ТУК!

 

Разположението на Уран

 

Днес Уран се намира в Телец. На 15 май планетата на революцията започна своя транзит през Телец. Ще напусне този знак чак през 2026 г. Тази година ще се завърне за малко в Овен, заради ретроградно движение. Когато Уран е в Телец, отношението ни към парите и личните претежания се променя из основи. Ще открием нови начини, по които да се освободим от материалните ограничения. Ще използваме иновативни методи, чрез които да си осигурим спокойствие и комфорт. Ще изразяваме изключително лесно своята чувственост, любов към себе си и нашето тяло.

Още за престоя на Уран в Телец може да научите ТУК!

 

Разположението на Нептун

 

В момента Нептун е разположен в Риби - знакът, който управлява. Нептун започна транзита си в този знак през 20121 година и ще го напусне чак през април 2025 г. Тази конфигурация е свързан с изразяване на дълбока съпричастност и силно желание да помагаме на останалите. Склонни сме дори да жертваме своето време, енергия и чувства за благото на хората, особено на тези, които са изпаднали в нужда. Това разположение е с творческа насоченост. През този период отношението ни към изкуството ще се промени. Започва да се проявява артиста във всеки от нас. Ще творим, ще съчиняваме вълшебни истории, ще изобразяваме впечатляващи картини, ще съчиняваме нечувани и уникални мелодии. На 19 юни Нептун започна да се движи ретроградно и ще продължи това си движение до 25 ноември.

Още за престоя на Нептун в Риби, както и за ретроградното движение, може да научите ТУК!

 

Разположението на Плутон

 

Плутон в момента се намира в Козирог. Планетата на трансформациите навлезе в този знак през 2008 г и ще остане в него до 2023 г. По време на този период промените са свързани с властта, бизнеса и кариерата. Това поколение е склонно да успорва властта и да търси своята независимост. Изпитва желание да се отдели от властите. Искаме да постигнем кардинални промени и сме готови да изразим своето недоволство публично. Възможно е да се страхуваме от промяната, защото сме свикнали със стария ред. Тенденцията е внимателно и бавно да правим малки промени. Когато най-после успеем да прокараме новия ред, който желаем, той ще бъде твърди и стабилен.