лунен календар

 

Лунен календар

 

На тази страница Мери Астрология всеки месец ще ви предоставя лунен календар с фазите на Луната и нейното движение през знаците на зодиака.

 

Значение на Луната

 

Луната е едно от най-важните небесни тела, които разглежда астрологията. От древни времена хората са опитвали да открият връзка между движението на Луната и поведението на природата и живите същества. Този интерес вероятно се клони във факта, че това е било единственото космическо тяло, което се вижда най-често с просто невъоръжено око от всички нас.

Движението на Луната е циклично. В рамките на 28 дни тя преминава през четири основни фази - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние, Последна четвърт. При Новолуние Луната е почти невидима за човешкото око. След това започва да нараства като наподобява сърп. Сърпът расте все повече, докато не се запълни цялото лунно кълбо. Когато се запълни, това означава, че Луната е достигнала Пълнолуние. След това започва да намалява, докато не стигне отново Новолуние. И този цикъл се повтаря всеки месец.

Когато Луната е нарастваща (между Новолуние и Пълнолуние), енергията на хората е по-силна, те са по-надъхани, амбицирани и мотивирани. Захващат се с нови начинания и планове. Нещата стават по-обемни и нарастват подобно на Луната. Този момент не е особено благоприятен, обаче, за хората, които искат да отслабнат.

Когато Луната е намаляваща (след Пълнолуние), енергията на хората се понижава, нещата са склонни да се смаляват и да се свиват. Хората се чувстват по-ограничени и амбицията им да се развиват е по-слаба от обикновено. Гледат да приключат вече започнатите проекти, защото нямат нужната сила да се захващат с нови.

Астрологията вярва, а и има своите доказателства за това, че фазите на Луната влияят върху емоциите и вътрешното състояние на човек, неговите най-дълбоки и тайни нужди от сигурност и стабилност. Луната се свързва с майката, с корените, с родното място и семейството.

Освен това, движейки се в небето, Луната преминава през дванадесетте астрологичните знаци. Във всеки знак престоява по приблизително два дни и половина. Така оказва влияние върху родените под влияние на съответния знак. Но тя влияе на всички нас като променя възприятията ни, в зависимост от това в кой знак е разположена към дадения момент.

 

 

Защо ни е нужен Лунен календар?

 

Лунният календар може да ви помогне да се ориентирате в движението на Луната. Кога през кой знак минава, кога Луната е нарастваща и намаляваща, кога сменя знака си, кога се движи без курс, т.е. стои неподвижна? Ще намерите отговор на тези въпроси в Лунния календар на Мери Астрология!

 

Списък на Лунните календари: