Хороскоп за 5 декември

Кратък хороскоп за 5 декември, сряда

 

В народното творчество има поговорка за днешния ден от седмицата и тя гласи: "В сряда не се сяда". Това предполага, че трябва да сме активни и да работим много. Дали обаче небесните тела мислят по същия начин? Предстои да разберем.

 

Влияние на аспектите

между Слънце, Нептун и Уран на 5 декември

 

Днес Слънцето сключва неблагоприятни аспекти с Нептун и Уран, като квадратът между Слънцето и Нептун е главният виновник за проблемите, които може да възникнат.

Като че ли чувстваме липса на енергия и желание да се оттеглим от забързаното ежедневие и да се свържем отново с духовните си нужди. Това може сериозно да попречи на нашите планове и целите, които преследваме. Вероятно трябва да се сблъскаме с онази част от живота ни, в която реалността не отговаря на идеалите ни. Ще ни липсва мотивация и вдъхновение, докато не открием как да използваме въображението си, за да ни донесе полза и да ни помогне да постигнем целите си. Изпитваме чувство на несигурност. Пред нас стоят два пътя - да се оставим на течението и да чакаме да дойдат по-добри дни или да се съпротивляваме, от което само ще се почувстваме изгубени и без посока.

Добре е да се фокусираме върху артистични дейности или духовни търсения. А нещата, които изискват сериозно мислене и планиране, нека оставим настрани за момента. Това положение ще се засили още повече, когато съвпадът между Марс и Нептун стане точен на 7 декември следобяд.

Минорният аспект между Слънцето и Уран предполага желание за действие, но вероятно заради другите планетарни влияния през днешния ден не знаем точно откъде да започнем.

 

Влияние на Луната на 5 декември

 

Луната е намаляваща днес и утре, което също е индикация, че трябва да бъдем по-малко инициативни и да мислим повече за духовното си благоразположение. Луната прекарва целия ден в знака Скорпион. През нощта срещу четвъртък около 4 ч сутринта сменя знака си със Стрелец. А на 7 декември сутринта ще се случи Новолунието в Стрелец.

 

Повече за транзит на Луната в Скорпион може да научите ТУК!

Повече за предстоящото Новолунието в Стрелец може да научите ТУК!

 

Tags: , , , , , ,

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *