Меркурий в Телец

Транзит на Меркурий в Телец

от 13 до 30 май

 

На 13 май в 15:32 ч след дълъг престои (68 дни) в знака ОвенМеркурий, планетата на общуването и мисълта, преминава в Телец. Ще остане там до 30 май. Какво означава това за всички нас? Предстои да разберете от написаните по-долу редове.

 

Меркурий според Астрологията

 

Астрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта. Меркурий се асоциира се със знаците Близнаци и Дева и е тяхната планета-управител. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Ретроградното движение влияе най-силно на тях. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки. Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.

Общо влияние на транзита на Меркурий в Телец

 

Меркурий в този знак прави мисленето ни по-рационално и практично. Трезвият разум засенчва фантазиите. Обмисляме предварително думите, които изричаме. Умът ни е ориентиран към света на петте ни сетива, търсим връзка с природата. Предпочитаме да използваме изпробвани и сигурни методи, вместо да сътворяваме нови идеи и начин на мислене. Вниманието ни е насочено само към едно нещо, не е разкъсано между хиляди варианти и опции. Работим бавно и съсредоточено. Възможно е обаче да бъдем прекалено консервативни, да гледаме само в една посока, отричайки всички други пътища на развитие. Комуникацията ни ще бъде по-стриктна и строга. Изразяваме недоволство към несериозните и повърхностни неща.

 

Влияние на Меркурий в Телец по знаци

 

Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Меркурий в Телец, оказва върху нас. Но освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (13 – 30 май), е нужно да проследим това влияние по знаци.

 

Зодия Овен

 

Меркурий в ТелецПрез този период Меркурий в Телец минава през вашия 2 дом. Затова има голяма вероятност да започнете работа по нови идеи и планове, най-вече свързани с бизнеса и парите. Ще използвате своите природни таланти, за да постигнете успех. Може да преживеете някои притеснения, свързани с финансовите ви постъпления и вашите притежания. Но като цяло имате прекрасни идеи за бизнес и се фокусирате върху практични занимания. В този период ще бъдете изключително прозорливи и бързо ще стигате до същността на нещата.

 

Зодия Телец

 

Меркурий в Телец

Вие ще усещате най-силно влиянието на Меркурий през този период, тъй като преминава през вашия знак. Затова гласът ви ще се чува повече и хората ще разбират ясно вашите послания. Нови финансови постъпления ще си проправят път към вас. Транзитът ще донесе яснота в живота ви, след като известно време сте се лутали в желанията си. Готови сте да загърбите миналото и имате редица свежи идеи за бъдещето. Когато Меркурий е във вашия знак, това ви дава страхотната възможност да изразите своите идеи и вероятно ще получите одобрението на хората.

 

Зодия Близнаци

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 12 дом. Ще преразгледате отново вашите идеи, проекти, интереси. Ще мислите върху минали неща и ще разсъждавате за личния си живот. Ще бъдете малко по-прикрити и нерешителни от обикновено. Имате нужда от умствена почивка, което не означава, че ще мислите по-малко, а просто разсъжденията ви ще бъдат по-различни. Ще търсите по-дълбок (философски) смисъл в нещата и ще загърбите повърхностното. Ще изглеждате леко вглъбени в себе си, което вероятно ще очудва останалите, тъй като по принцип създавате впечатление на вечно позитивни, усмихнати и приветливи хора.

 

Зодия Рак

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 11 дом. Мисленето ви започва да става свежо, иновативно. Нови идеи заливат мисълта ви. Имате желание да споделяте мислите си с останалите. Чувствате се отворени към тях и комуникацията върви гладко. Може да се съсредоточите върху вашите мечти, желания, надежди. Меркурий в 11 дом подкрепя груповите занимания, отношенията с приятели и съмишленици, с които се борите за обща кауза. Сътрудничеството с другите ще ви донесе само позитиви. Предстои ви период на стимулиращ и разнообразен социален живот.

 

Зодия Лъв

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 10 дом. Предстои ви време, в което ще имате успех в професионален план. Обмисляте своите цели за бъдещето, възможностите и отговорностите ви. Меркурий е аналитичен и рационален и ще ви бъде от полза в работата ви. Когато обаче сте под напрежение, влиянието на тази планета може да ви напряга допълнително, тъй като вестителят Меркурий може да бъде доста нервен и припрян. Периодът е подходящ да рекламирате дейността си, както и да общувате, да планирате, да структурирате своите приоритети. Обмисляйте добре думите си, за да създадат правилното впечатление за вас и дейността ви, и да повишат репутацията ви.

 

Зодия Дева

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 9 дом. Желанието да сте навън и да напуснете комфортната си среда е изключително силно. Готови сте да се запознаете с нови хора и култури, да разширите хоризонтите си. Привлечени сте от големи идеи. Мислите в перспектива и се чудите къде ли ще се намирате след време. Гледате с надежда към бъдещето и вярвате, че ще бъдете щастливи. Оставяте практичните въпроси леко на заден план. Смели и спонтанни сте. Изразявате своето мнение и споделяте идеите си без притеснения. Завладява ви позитивно отношение към света. Склонни сте към философско мислене.

 

Зодия Везни

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 8 дом. Ще усетите как вашата наблюдателност и възприемчивост се увеличават. Предпочитате да гледате отстрани и да се учите, вместо да се втурвате презглава да действате. Може да се посветите на различни проучвания. Възможно е да се вманиачите в търсене на скрит подтекст и коварни намерения в държанието и думите на хората. Но пък ще съберете и разкриете важна информация, използвайки силата на наблюдението. Ще изследвате дълбочината на вашия и на чуждия интимен свят.

 

Зодия Скорпион

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 7 дом. Тъй като това е домана партньорите, общуването с хората от най-близкото ви обкръжение става особено важно. Отношението, което имат те към вас ще ви помоге на разбере своите нужди и желания по-добре. Търсите контакт с останалите и те също протягат приятелска ръка към вас. Предпочитате да общувате на четири очи и да обединявате усилията си с даден партньор или приятел. Общуването със съмишлениците ви ще роди уникални и иновативни идеи.

 

Зодия Стрелец

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 6 дом. Този транзит засилва интереса ви към работата, усъвършенстването на малките детайли, подобряването на здравето и разрешаването на проблеми. Дребните задачи и задължения са на преден план. Ще подредите живота си малко по малко. Важно е, обаче, да не мислите прекалено и да не се тревожите. Ще научите полезна информация за работата и здравето ви. Ще откриете нови възможности да организирате живота ви. Ще подобрите своите умения значително.

 

Зодия Козирог

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 5 дом. Транзитът ви помага да общувате по-лесно и да боравите с думите отлично. Сега е времето да отправете ясно послание към другите. Намирате за съвсем естествено споделянето на идеите. Под това влияние ще се отключи вашата творческа и игрива страна. Получавате шанса да се откроите от тълпата със своя уникален начин на мислене. Използвайте тази енергия, за да разкриете своите таланти.

 

 Зодия Водолей

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 4 дом. Тъй като това е дома на семейството, времето не е особено подходящо за общуване извън дома. Склонни сте да прекарвате повече време с близките си. Така ще получите възможност да разрешите натрупали се проблеми в семейните отношения или вашите грижи, свързани със средата, в която живеете. Ще гледате по-обективно на личните и семейни въпроси. Може също да работите върху своите вътрешни чувства и ценности. Усещате по-добре чуждите настроения и желания. В този период ще намирате за трудно споделянето на мисли пред хора, които не познавате добре.

 

Зодия Риби

 

Меркурий в Телец

През този период Меркурий в Телец минава през вашия 3 дом. Ще бъдете изключително любопитни. Изпитвате желание да учите нови неща, да обръщате внимание на детайлите и да вършите няколко неща едновременно. Ще общувате повече със семейството, ваши връстници,  съседи и прочие. Ще споделяте своите идеи без особени затруднения и притеснения. Ще търсите интелектуалната компания на свои приятели. Възможно е да съберете важна стратегическа информация, която ще подобри вашите взаимоотношения с хората.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *