Новолуние в Овен

Новолуние в Овен на 16 април

 

Понеделник сутринта, на 16 април, в 04:58 ч, ще бъдем свидетели на Новолуние в Овен. Когато Новолунието е в Овен, времето е подходящо да се отдадем на личните си цели, свързани с позитивните  качества на този знак.

Подходящи дейности

 

При Новолуние в Овен може да се посветим на следните занимания:

  • Да опитаме нови и иновативни неща и да го направим с желание и увереност;
  • Да вярваме в способностите си, но не е да сме прекалено самонадеяни;
  • Да вземем живота си в ръце;
  • Да започнем чисто нови проекти, които ще ни донесат печалба;
  • Да открием къде се крие своята собствена ни сила и кураж.

Подходящо е да преоценим и да помислим какво значение имат за нас взаимоотношенията ни с хората. Силната овенска енергия ни дава възможност да направим важни промени в живота си.  Сега е момента да изградим своите планове, които в бъдеще ще ни донесат дивиденти. Дейностите, които сега започнем ще дадат своя резултат след приблизително две седмици.

 

новолуние в овен

Значение на Новолуние в Овен

 

Овен е първият знак от зодиака и затова Новолунието в Овен е изпълнено с толкова много възможности за ново начало. Склонни сме да действаме според импулсите си или вътрешното ни чувство и да рискуваме. Овните се учат чрез действието и опита, затова може да се посветим на малки приключения сега. Време е да се освежим чрез нови приключения, които ни помагат да се измъкнем от скучното ежедневие.

През следващите няколко дни, докато ефектът от Новолунието отшумява, ще разберем колко е важно да изразяваме своята идентичност, да бъдем истински, без да слагаме маски и да играем игрички. В този период ще се научим да разчитаме на себе си и да бъдем щастливи от своята самостоятелност. Лесно ще открием своето вътрешно щастие, когато осъзнаем, че можем да бъдем самодостатъчни, и спрем да обвиняваме другите за това, че не ни помагат.

 

новолуние в овен

Луната и другите планети по време на Новолунието

 

Трябва да имаме предвид, че по време на това Новолуние в Овен, Луната сключва съвпад с Уран и квадрат с Плутон. Заради тези аспекти е възможно да бъдем нетърпеливи и да предприемаме импулсивни действия. А пък тригонът, който Луната сключва със Сатурн пък подсказва, че ще пожънем успех, ако правим нещата бавно и внимателно и следваме правилата. Както разбрахме, на 15 април, Меркурий приключва  ретроградното си движение и започва да се движи в директна посока. Докато привикнем към промяна в Меркурий, отново може да преживеем трудности в общуването. В момента момента шанса да бъдете неразбрани е все още голям.

 

 

 

Tags: , , , , ,

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *