Транзит на Венера в Овен

 

Какво е характерно за транзита

на Венера в Овен?

 

Венера в Овен?! Вероятно се чудите какво ще рече това. Всеки от вас е чувал за планетата Венера - тази чаровница. Венера е богинята на красотата и грацията в гръцката митология, закрилница на изкуството и естетиката. Благосклонна и обичлива е.

Тя е една от бързодвижещите се планети, която наравно със Слънцето и Меркурий сравнително често сменя знака си. Престоят й в даден знак е приблизително 28 дни, което означава, че на всеки 28 дни настъпва промяна в начина, по която всеки от нас гледа на любовта, душевната и емоционална близост, и възприема красотата.

 

Транзит на Венера в Овен

 

През последните три седмици Венера обитаваше чувствителните и състрадателни Риби. На 6 март 2018 година планетата напусна този знак и започна започва своя преход през съзвездието Овен. Това ще продължи до 31 март, когато ще навлезе в следващия знак - Телец.  

 

Как гледахме на любовта, красотата и изкуството напоследък?

От 10 февруари до 6 март Венера беше в знака Риби. В този период бяхме по-чувствителни и състрадателни. Съпреживявахме чуждата болка и приемахме позицията ту на жертва, ту на спасител. Проявявахме разбиране към различните и по-лесно прощавахме. Избягвахме да поставяме чувствата и емоциите в рамка, защото при този мил и нежен знак Риби, границите се размиват. На моменти губехме връзка с реалността и потъвахме в света на мечтите. Виждахме всички цветове на дъгата. Използвахме своята креативност в общуването, в работата, в личните ни отношения.

 

Транзит на Венера в Овен

 

Какво се променя при транзита на Венера в Овен?

Подходът на Овен в любовта е спонтанен и директен. Привлича ни тръпката от преследването на обекта на чувствата ни. Ще бъдем смели, непринудени и малко нетърпеливи по отношение на любовните въпроси. Ще се движим право напред към целта, без да поглеждаме назад. Нямаме ни най-малкото намерение да се извиняваме или да ровичкаме в раните от миналото. Пред нас се разкрива един напълно нов свят. Време е нещата да заработят по правилния начин. Добре позната за Овена е тръпката от преследването и постигането на победа. Но за да се запази любовта е нужно постоянно да се търси нов свеж подход към връзката. Иначе интересът на Овена ще се изпари.

При Венера в Овен, ние сме искрени и не крием мотивите и мислите си. На моменти, в желанието си да кажем истината на всяка цена, може да загубим чувството си за такт и да станем груби и несъобразителни . Желанията ни ще бъдат силни и ще ги изразяване спонтанно и с ентусиазъм. Овните предпочитат да съблазняват и да преследват обекта на желанията си, а не обратното. Затова при транзита на Венера в Овен ще бъдем по-смели в декларирането на чувствата си. Това е нещо съвсем различно от ситуацията, която наблюдавахме, докато Венера беше в Риби през последните три седмици.

Рибите са по-срамежливи и бързо се оттеглят в своя свят на мечтите. Рядко ще ги видим напористо да преследват обекта на чувствата си. Те по-скоро чакат да бъдат забелязани заради своята красота, нежност и чар. Предпочитат да бъдат преследвани и съблазнявани. Това си е значителна промяна в енергията на любовното поле. За Рибите любовта е красив свят, в който с удоволствие потъват със своя любим човек при всяка възможност. А Овните приемат любовта като сцена от лов. Те са ловеца, а обектът на чувствата им е плячката, която преследват. За да запазят интереса си върху плячката, тя трябва да ги провокира със своята красота, чар и нежност.  

 

 

Tags: , , , , ,

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *