Транзит на Меркурий в Овен

 

Какво е характерно за транзита

на Меркурий в Овен?

 

Астрономически характеристики на Меркурий

/източник: Меркурий в Уикипедия/

 

Меркурий е най-близката планета до Слънцето. Тя прави по една обиколка около него на всеки 87 969 денонощия, като се движи със скорост между 38,86 и 58,98 км/сек. Гледана от Земята, тази планета е сравнително ярка, но като цяло трудно може да бъде видяна, тъй като най-голямото й ъглово отдалечение от Слънцето е само 28,3°. Най-добре може да се види за кратки периоди точно преди изгрев или сле залез. Физическите характеристики на Меркурий са подобни на тези на Луната. По повърхността има както кратери, така и гладки равнинни области. Няма спътници и почти никаква атмосфера. За разлика от Луната, обаче, има голямо планетно ядро, изградено от желязо. То създава магнитно поле със сила около 1% от силата на магнитното поле на Земята. Ядрото има относително голем размер и това прави Меркурий изключително плътна планета. Температурата на повърхността варира от −180 до 430°C. Първите наблюдения на Меркурий датират поне от първото хилядолетие пр.н.е. Преди 4 век пр.н.е. древногръцките астрономи смятат планетата за два отделни обекта – единият видим при изгрев, наричан Аполон, а другият – при залез, наричан Хермес. Днешното име на планетата идва от името на римския бог Меркурий, аналог на Хермес.  

 

Меркурий според Астрологията

 

Астрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта. Меркурий се асоциира се със знаците Близнаци и Дева и е тяхната планета-управител. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Ретроградното движение влияе най-силно на тях. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки. Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.  

 

Транзит на Меркурий в Овен

 

Транзит на Меркурий в Овен

 

На 6 март в 9:34 ч. Меркурий започна транзита си през съзвездието Овен и ще остане в този знак до 13 май, когато ще премине под влиянието на Телец. Какво е характерно за транзита на Меркурий в Овен? При транзита на Меркурий в Овен не се интересуваме от обективните гледни точки и обяснения. Искаме ни се да взимаме решенията бързо, без да се налага много да обмисляме. Идеите ни са интересни и иновативни. Когато планетата на комуникациите е в импулсивния, смел и уверен Овен, има тенденция да се изказваме спонтанно и да говорим директно без заобикалки.  

 

Ретроградно движение на Меркурий в Овен

 

Транзит на Меркурий в Овен

 

Планетата на комуникациите ще поседи в Овен малко по-дълго от обичайното. Причина за това е нейното ретроградно движение. То ще продължи от 23 март до 15 април. На 15 април Меркурий се обръща в директна посока. Ретроградният Меркурий ще ни донесе гореща и страстна енергия, тъй като Овенът е огнен и кардинален знак. Ще станем по-импулсивни и нетърпеливи, ще се захващаме с инициативи без да мислим. Така може да попаднем в напрегнати ситуации и да изникнат неочаквани проблеми. Няма да обмисляме внимателно нещата, може дори да забравим да мислим. Имаме усещането, че ако не скочим на момента, може да изпуснем нещо. Важно е да не се поддаваме веднага на импулсите си. Имайте в предвид, че света няма да се свърши, ако изчакате поне малко.

Овенската енергия може да причини инциденти и наранявания. Затова трябва да внимаваме и да не пренебрегваме въпросите, свързани с нашата сигурност. Може да станем свидетели на изблици на агресия по целия свят. Освен това Уран, планетата на революциите, скоро напуска същия знак Овен. Това е още една индикация за начало на конфликти, засягащи не само отделния индивид, а цели нации. Трябва да внимаваме с изпускането на нервите си, да не стигаме до емоционални и физически разправии. Важен е начинът, по който се освобождаваме от натрупаната негативна енергия. Нужно е да изразходим енергията като се фокусираме върху положителни занимания.

Възможно е да преживеем трудности при боравенето с техника или електроуреди. Комуникацията, особено в интернет, може да се обърка и да доведе до недоразумения. Ако трябва да подписвате договори, бъдете нащрек. Четете внимателно всички условия, дори и тези с най-дребния шрифт. Най-добре е в този период да предприемем дейности, свързани с преоценка, редакция, повторение, възобновяване на различни дейности, завръщане към стари проекти.  

 

 

Tags: , , , , , ,

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *