Какво е характерно за транзита

на Венера в Риби?

 

Венера в Риби?! Вероятно се чудите какво ще рече това. Всеки от вас е чувал за планетата Венера - тази чаровница. Венера е богинята на красотата и грацията в гръцката митология, закрилница на изкуството и естетиката. Благосклонна и обичлива е.

Тя е една от бързодвижещите се планети, която наравно със Слънцето и Меркурий сравнително често сменя знака си. Престоят й в даден знак е приблизително 28 дни, което означава, че на всеки 28 дни настъпва промяна в начина, по която всеки от нас гледа на любовта, душевната и емоционална близост, и възприема красотата.

 

Какво означава за нас, когато Венера транзитира през знака Риби?

Венера е една от бързодвижещите се планети, която наравно със Слънцето и Меркурий сравнително често сменя знака си. Престоят й в даден знак е приблизително 28 дни, което означава, че на всеки 28 дни настъпва промяна в начина, по която всеки от нас гледа на любовта, душевната и емоционална близост, и възприема красотата.

 

Хороскоп 10 февруари събота
Венера започва своя транзит в знака Риби на 11 февруари и ще оказва влияние върху живота ни до 7 март, когато ще премине в знака Овен.

 

В началото на месец февруари Венера се намираше в дистанцирания, интелектуален Водолей. През нощта на 10-ти срещу 11 февруари, обаче, приключва транзита си през този знак и навлиза в топлите, нежни, чувствителни и романтични Риби. Ще остане там до 7 март.

Независимо от слънчевия ни знак, всеки от нас ще бъде повлиян от транзита на Венера в Риби. Дори и най-сериозните и сурови хора ще се размекнат под това влияние. Ще бъдем по-съпричастни към болката на другите, ще се стремим да проявяваме разбиране към чувствата им. Ще се сливаме с тях и ще поемаме на плещите си техните проблеми. На моменти ще се изявяваме като техни спасители. Често ще бъдем отнесени и ще потъваме в света на мечтите, където няма понятия за добро и зло, красиво и грозно, където всички са равни.

Рибите никога не виждат света като само черен или само бял. Те виждат всички цветове на дъгата. Престоят на богинята на любовта Венера в знака на Рибите ни дарява с всеобхватна любов.  Учи ни да проявяваме разбиране и да прощаваме, да съблазняваме и да бъдем съблазнявани, да показваме състрадание и съпричастност към любимите си хора.

Венера в Риби е нежна, предана и привързана. Но може да бъде трудно достижима, тъй като непрекъснато изпитва копнеж по нещо, което е невъзможно да се обясни или да се удовлетвори. Границите между реалността и мечтите се размиват при Венера в този знак. Тъмната страна на тази позиция ни кара да приемаме ролята на жертва и да се заблуждаваме.

 

Транзит на Венера в Риби
Съзвездието Риби в звездното небе

 

 

Tags: , , , , , , ,

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *